- 5335 odsłon
MIĘDZYSZKOLNY KONKURS KULINARNY "SPECJAŁY Z JAGNIĘCINY"
Uczniowie rywalizowali ze sobą w produkcji i ekspozycji dania głównego z jagnięciny. Każdy uczestnik otrzymał od Patrona Konkursu podstawowy surowiec - 1000 g mięsa jagnięcego potrzebnego do sporządzenia pięciu porcji potrawy. Do wyboru były następujące elementy kulinarne: żeberka, łopatka, udziec, comber lub gicz jagnięca.
I miejsce w konkursie zdobyła AGATA KRAWIEC z II klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych. Zwyciężczyni przygotowała comber jagnięcy w ziołowej panierce z kaszą kuskus i musem jabłkowym. W nagrodę oprócz specjalistycznego sprzętu kucharskiego, książek kulinarnych, otrzymała zaproszenie na miesięczny staż pod okiem Szefa Kuchni w BEST WESTERN Grand Hotel w Kielcach.
Małgorzata Zdanowska-Gacek
więcej na stronie:
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20140306/JEDZENIEIZABAWA0101/140309140